OKTATÁS

AMIT NÁLUNK TANULHATSZ

 

PIKTOGRAM-12

A Településmérnök MSc képzés törzsanyagát a tervezési ismereteket nyújtó tárgyak adják. A négy szemeszter alatt ennek megfelelően elsősorban településtervezéssel, területi és regionális tervezéssel, építészeti tervezéssel foglalkozó tárgyakkal, elméleti és gyakorlati feladatokkal találkozhatsz, de a tájépítészet, környezetvédelem, infrastruktúratervezés, és települési értékvédelem is bővíti a tervezési ismereteket nyújtó tantárgyak palettáját.

A szak komplexitásának megfelelően mindemellett természettudományi és társadalomtudományi, valamint az érdeklődési körödnek leginkább megfelelő választható tárgyak ismeretével is gazdagodhatsz.

A képzés során négyhetes külső szakmai gyakorlat vár rád, mely amellett, hogy valós körülmények között is kipróbálhatod magad, kiváló lehetőségként szolgálhat a munkában való elhelyezkedéshez is.

A képzés célját jól mutatja, hogy a megszerezhető kreditek negyedét a diplomatervezéssel foglalkozó tárgyak adják. Az utolsó két félév folyamán dolgozhatod ki diplomatervedet, ami egy átfogó fejlesztési koncepción alapuló komplex településépítészeti, településrendezési feladat lesz.

 

 

AKIKTŐL NÁLUNK TANULHATSZ:
A SZAK TÖRZSOKTATÓI

 

OKTATOK.png

Törzsoktatóink nagy tervezői gyakorlattal rendelkeznek mind a településtervezés mind az építészet vagy épp a tájépítészet területén.

Báthoryné Nagy Ildikó Réka Phd mb. tanszékvezetőnk elsőként a képzést átható természeti és épített környezet kettősségének kiegyensúlyozott megjelenéséért felel. Az építészeti tervezéshez kapcsolódó tárgyakat elsősorban a tanszék fiatalabb építész kollégái: Török Szabolcs Bence DLA, Szövényi Anna DLA és Polyák Bea egymással megosztva tartják. A sok éves településtervezési gyakorlattal rendelkező Kotsis István mesteroktatóként vesz részt az oktatásban, munkáját Szczuka Levente, egykori településmérnök hallgatónk segíti. Dr. Simon Mariann a Településépítészeti szakvezetői koordinációs feladatkörei mellett elsősorban az építészettörténet világába kalauzolja a hallgatókat. A specifikus tárgyak oktatásában a SZIE Tájépítészeti és Településtervezési Kar, valamint az Ybl Miklós Építéstudományi Kar felkészült oktatói is részt vesznek, emellett több tárgyat külsős, a témát kiválóan ismerő, egyben elismert szakember oktat. Konzulensként és óraadó tanárként a nagy tiszteletnek örvendő, kiemelkedő tapasztalattal rendelkező korábbi tanáraink továbbra is részt vesznek az oktatásban, így a településmérnök szakot alapító Dr. Schneller István, az Ybl díjas várostervező, Korompay Judit DLA, és a Magyar Urbanisztikai Társaság volt elnöke, Körmendy Imre. Fiatal PhD hallgatóink, Teremy Viktória és Timár Benedek, okleveles településmérnökként szintén több tárgy konzultációjában, oktatásában részt vesznek.

Az oktatás folyamán tanáraink nagy hangsúlyt fektetnek a személyes konzultációk fontosságára, a naprakész tudás átadására, mert hisszük, hogy a személyes kontaktus által jobban érthetővé, szerethetőbbé válik a tartalom.